Tennspackling
OBS. Alla tips är av egen erfarenhet som jag testat under många år, men utan ansvar.

 

Tennspackling är den äldsta metoden för karosseririktning av fordon. Tenn har alltid används som spackelmetod vid biltillverkning på grund av att det är den enda metoden som ger ett helt säkert slutresultat .

Man kan inte använda vilket tenn som helst, utan det ska vara sk. karosseritenn som är elastiskt =spacklingsbart över ett stort temperaturområde hela 182°-250°C. Detta tenn finns att köpa i stänger om ca. ett halvt kilo i de flesta järnaffärer, och kostar ungefär 40kr. stången.

Det innehåller 27%tenn 71,5% bly samt 1,5% antimon, och det är den blandningen som är optimal för att man ska kunna spackla.

Man måste även ha ett speciellt flussmedel som säljes på samma ställe som stängerna i burkar om ett halvt kilo och en sån burk räcker säkert till 50 kilo tenn.

Som verktyg att smeta ut tennet med använder jag en tunn träplatta i ek med ett böjt rör som hantag fastskruvat ovanpå, och jag använder ett silikonfritt släppmedel som jag sprayar på ekplattan för att tennet ej ska fastna, men det går bra med vanlig olja eller bivax. 

Att speciellt tänka på är att bly är mycket hälsoskadligt och man ska därför använda arbetshanskar och godkänd andningsmask med gasfilter, och jag rekommenderar även punktutsug. Denna utrustning ska användas även när man slipar tennet.
 

Jag ska försöka att förklara arbetsgången.

1/. Det är mycket noga att plåten är absolut ren från alla föroreningar som färg, fett, rost, och smuts. Även den blåanlöpta ytan måste tas bort, lämpligen med en schothbrite grovrengörningsrondell.

 

2/. Som värmekälla tycker jag att det är bäst med en vanlig gasoltub med en lite större brännare, och man lägger först på den rena plåten ett jämt lager av fluss med pensel. Om flussen är för tjockt i burken efter omrörning kan man förtunna det med vatten. Obs. att det ska vara fluss för karrosseritenn. Det ska vara ungefär så tjockt som filmjölk. SE BILD

 

3/. Sedan går man på med brännaren i cirkelrörelser tills man ser att flussen börjar smälta och bli blankt, värm gärna ett lite större område än nödvändigt så är det mindre risk att plåten slår sig, och vänta ett par minuter så att flussen stelnar igen. Tag därefter en fuktig tygbit av frotté och tvätta av oxider samt smuts, så att hela ytan är förtennat.

 

4/. Sedan  går man på igen med gasolbrännaren i cirkelrörelser och trycker samtidigt stången mot plåten och smälter av klickar med tenn i lagom stora högar på plåten. Man försöker samtidigt att bedöma hur mycket tenn som behövs för att fylla upp skadan. SE BILD

 

5/. Nu börjar det svåra, alltså att hålla hela området med tenn i så jämn temperatur som möjligt genom att hålla gaslågan ständigt i rörelse. Och samtidigt med hjälp av träspaden smeta ut det halvsmälta tennet så jämt som möjligt, försök att inte få höga kanter för då är det större risk att plåten slår sig när den kallnar. Om det är en vertikal yta som ska tennas, så värmer man och smetar ut nedifrån och uppåt annars finns det risk att det blir för varmt och tennet rinner av som vatten. Man får vara väldigt försiktig med värmen och hela tiden hålla lågan i rörelse så att tennet håller en jämn temperatur.      SE BILD

 

6/. Så är det då dags att gå på med fil, och det ska vara en så kallad karosserifil som är monterad i en speciell hållare, den har en ställskruv på ovansidan som gör att man kan justera hur mycket filen ska vara böjd.                 SE BILD

 När man sedan har filat och avslutningsvis slipat den tennade ytan med ett grovt slippapper eller smärgelduk, är det dags att tvätta av ytan med en blandning av bakpulver och vatten. Detta är ett mycket viktigt moment som har stor betydelse på slutresultatet. Bakpulvret neutraliserar det överblivna flusset så att det ej börjar oxidera = att plåten rostar 

 

7/. Den sista finjusteringen av ytan görs med ett plastspackel, och man använder den typen som är avsedd för galvad plåt.  

Och slutligen tänk på din hälsa och använd skyddsutrustning!!