Övriga tips

Tyngdpunktsregulator

När man ska lyfta i och ur en motor är det alltid problem med att vinkla motorn tillräckligt för att det ska gå fritt för torpeden, men då finns det en lösning.
Det är en balk som man hänger i lyftanordningen och med vars hjälp man kan förskjuta tyngdpunkten i motorns längdled med hjälp av en gängstång som är förbunden med lyftöglan på balken. Det kommer snart bilder på konstruktionen och det kommer att finnas möjlighet att köpa antingen ritning för 75:-, eller en komplett lyftbalk lackerad och klar för 500:- + frakt. Den är testad för 500 kilo. 

Tills jag får bilder på anordningen får ni ha tillgodo med min snygga ritning.
1=Ögla att hänga lyftbalken i (justerbar).
2=Vridanordning för att förskjuta öglan med.
3=Ögla att sätta rep, kätting, eller wire i att lyfta motorn med (4stycken).
4=Gängad stång.
5=Block som löper inuti profilröret  och samansatt med öglan 1. 

 

Kontroll av egr-ventil

bulletKontrollera först att alla slangar och rör är hela.
bulletStarta motorn och låt den bli varm och drag sedan av slangen som går till ventilen från insuget och prova mot läppen med slangen och då ska det inte kännas något vacum men så fort varvet stiger över tomgång ska ett kraftigt vacum kännas.
bulletSätt på en annan slang på egr-ventilen och låt bilen gå på tomgång och sug i slangen, då ska varvtalet sjunka märkbart..
bulletDet sitter även en termostatventil som känner av motortemperaturen direkt i blocket för att inte ventilen ska vara inkopplad när motorn är kall, men den bryr inte bilprovningen sig om.