Övriga fordon


apollo mobylette 1956
Min son Daniel tillsammans med vår Cocker Spaniel Wilma visar sin fina moped, en Apollo Mobylette från 1956 som bara har rullat ca. 300 mil sedan den var ny.

 

morris minor 1957
Detta är min svägerska Pia Svenssons fina Morris Minor 1957, som hon köpte efter flera års övertalning . Bilen är renoverad i början av -80 talet och det är så välgjort att det ser ut att vara gjort alldeles nyligen. Den är enligt den tidens norm lätt customiserad , d.v.s. plyschklädda stolar, cromefälgar,  och lite extra puts i motorrummet men alla originalgrejer var med så det är inte så svårt att återställa.

 

 

 

Rex Rexoped ca.1962
Detta är Daniels andra fynd som är en rexoped från ca.1962 som uppskattningsvis inte gått över 500mil och är i helt orört originalskick.
Motorn är en engelsk Villiers som går precis som den ska.

 

Detta är min egen Vespa gs 1964 som har gått ca 3800mil men är i ett väldigt gott skick. Jag har ägt den sedan vintern -98 och har inte avverkat mer än 150 mil med den. Det enda jag skulle vilja göra är att lacka om den för den tidigare ägaren penselmålade den. Det skulle inte vara fel med en ny sadel också för den har spruckit i sömmarna.   

 

Detta är min kompis fina chevrolet impala -58 som vi gjorde en mycket seriös karossrenovering på under ca. ett års tid. 

 

Lacken är en tvåkomponents blå och cremevit kulör av sikkens förnämliga fabrikat som vi sedan vattenslipade och översprutade med två lager klarlack.

 

Även motorrummet fick en totalrenovering där alla delar lackades var för sig .

 

Detta är min broder, Bo-Gunnars till största delen helt orenoverade Husqvarna Mod 30 SV av 1929 års modell. Den har gått i trafik fram till 1957 då den ställdes undan, tills min bror köpte den i fjol och bara renoverade det som var nödvändigt för att kunna åka på den igen. D.v.s byte av däck och ekrar samt en del översyn och utbyte av delar i motorn.

 

Motor är en jap på 248 cubik, 4-takts encylindrig med sidventiler och magnettändning. 

Smörjningen är av typ förbrukning d.v.s att en pump under tryck smörjer lager men att oljan därefter samlas upp i ett kärl under motorn som regelbundet får tömmas. 

Växellådan är treväxlad med växelspak . 

Priset 1929 var med Bosch 30 watts belysning var 1065:-

 

Detta är Daniels senaste objekt, kortet är inte direkt nytaget utan det har hänt en del sen han tog kortet.
Det är en Fordson Major av 1947 års modell, en sk.Höglundare i ett patinerat skick.
Han har haft ur kolvarna för ringarna var fastrostade och slipat ventilerna, sedan gick det efter många om och men att få i gång den.

Traktorn är i stort sett komplett så när som på armen som håller vänster framlyckta, och är det någon som har en att avyttra så vore vi mycket glada att få fatt i en, skicka gärna ett mail om du har några känningar om en sådan.

Vill du se fler bilder på traktorn klicka här.

 

Det här är nog ett av de fordon som jag ångrar allra mest att jag sålde. Det är en Messerschmitt KR200 av 1964 års modell, och jag köpte den av en lantbrukare på en gård utanför Skövde nådens år 1973. Den var i ett helt otroligt fint skick, och på mätaren stod 1400 och jag trodde att den bara gått 140 mil men den hade gått 1400 mil.
Den var helt enkelt i nyskick och det var det som gjorde att jag betalade den "enorma" summan 1500 kronor.

 

 

horizontal rule

 © LeRo Custom