Mirakelfärg 
Mirakelfärg , kan det va något att ha? Ja det undrade jag också första gången jag köpte färgen för 7-8 år sedan , men efter åtskilliga prov och tester kan jag konstatera att den verkligen gör skäl för namnet . Den är amerikansk och tillverkas av Bill Hirsch. Du kan gå till hans hemsida Miracle Paint Info
 Här kommer några tips som är bra att veta innan.


 

En sak man ska tänka på är att det inte är bra att använda den på blank plåt för den behöver rost för att bita ordentligt. 

Den finns i tre olika kulörer , svart, silver, och klar. Färgerna är inte för utseende utan de har olika funktion, svart är mest beständig mot u-v ljus och behöver ej målas över. Silver är inte lika u-v säker men lämpligare att använda när man ska topplacka. Till sist den klara som kan användas på omagnetiska material, betong (biter otroligt bra), samt trä som blir hårt även om det innan målningen var mjukt av röta. (Jag har testat på vindskivorna på huset som var angripna av röta)
Det går inte att tömma tillbaka färg i burken för det startar härdningsprocessen , och det är inte lämpligt att  ta färg direkt ur burken utan först tömma upp så pass mycket som man beräknar att det går åt.
Färgen är helt perfekt att använda att måla batterihyllan eller bromscylindern med för den tål både batterisyra och bromsolja .
Locket är nästan omöjligt att få upp om man inte vidtager något av dessa åtgärder.
1. Tvättar kanten på locket med thinner och smörjer kanten med ett tunt lager vaselin.
2. Först tar av locket och sedan rör färgen noga, därefter gör ett litet hål i locket  som man tömmer ur färgen och sedan försluter med tape.